ΚΡΗΤΗ

Το εξαιρετικό νερό SAMARIA που πηγάζει απο τα βουνά

Κατά την ελληνική μυθολογία, ο ίδιος ο θεός Δίας επισκεπτόταν τα Λευκά Όρη της Κρήτης για να ξεδιψάσει με τα κρυστάλλινα νερά τους.

Τα Λευκά Όρη αποτελούνται από ένα μαγευτικό σύνολο ψηλών κορυφών, φαραγγιών και αμέτρητων σπηλαίων. Καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα του νομού Χανίων και αποτελούν την κύρια οροσειρά της Κρήτης. Με μήκος 50 χιλιόμετρα και πλάτος 25, έχουν περίπου 50 κορυφές που ξεπερνούν τα 2000 μέτρα. Αυτή η ορεινή μορφολογία έχει διαφυλάξει τα Λευκά Όρη από την ανθρώπινη παρέμβαση διατηρώντας τα φυσικά χαρακτηριστικά του τόπου και κρατώντας τον ανεπηρέαστο από κάθε είδους μόλυνση.

Στα βάθη του επιβλητικού όγκου τους απλώνεται και το περίφημο φαράγγι της Σαμαριάς, που θεωρείται ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται επίσης για ένα αναγνωρισμένο βιότοπο με μοναδική σε πλούτο χλωρίδα και πανίδα και με περισσότερες από 20 κρυστάλλινες πηγές νερού.

Η ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. – ΣΑΜΑΡΙΑ αντλεί αυτό το νερό από τους πρόποδες των Λευκών Ορέων, το εμφιαλώνει χωρίς κατεργασία και το προσφέρει αυτούσιο χαρίζοντας τα νάματα της κρητικής φύσης σε όλους όσους το επιλέγουν.