Λευκά Όρη

Τα βουνά που μας δίνουν το εξαιρετικό νερό “ΣΑΜΑΡΙΑ”

Κατά την Eλληνική μυθολογία, ο ίδιος ο θεός Δίας επισκεπτόταν τα περίφημα Λευκά Όρη της Κρήτης για να ξεδιψάσει με τα κρυστάλλινα, καθαρά νερά τους.

Τα Λευκά Όρη αποτελούνται από ένα μαγευτικό σύνολο ψηλών κορυφών, φαραγγιών και αμέτρητων σπηλαίων. Καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα του Νομού Χανίων και αποτελούν την κύρια οροσειρά της Κρήτης. Με μήκος 50 χιλιόμετρα και πλάτος 25, έχουν περίπου 50 κορυφές που ξεπερνούν το υψόμετρο των 2000 μέτρων. Αυτή η ορεινή μορφολογία έχει διαφυλάξει τα Λευκά Όρη από την ανθρώπινη παρέμβαση διατηρώντας τα φυσικά χαρακτηριστικά του τόπου και κρατώντας τον ανεπηρέαστο από κάθε είδους μόλυνση.

Στα βάθη του επιβλητικού όγκου τους απλώνεται και το περίφημο φαράγγι της Σαμαριάς, γνωστό ως το μεγαλοπρεπέστερο και ομορφότερο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται επίσης για ένα αναγνωρισμένο βιότοπο με μοναδική σε πλούτο χλωρίδα και πανίδα και με περισσότερες από 20 κρυστάλλινες πηγές νερού. Το καθάριο νερό των Λευκών Ορέων απορροφάται από τις χιονοσκέπαστες κορυφές τους και το υπέδαφος όπου εμπλουτίζεται με όλα τα ευεργετικά συστατικά του.

Η ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ αε – ΣΑΜΑΡΙΑ παίρνει αυτό το νερό από τους πρόποδες των Λευκών Ορέων, το εμφιαλώνει χωρίς κατεργασία και το προσφέρει αυτούσιο χαρίζοντας σ’ όλους που το επιλέγουν τα νάματα της Kρητικής φύσης σε κάθε σταγόνα του.

Μάθετε Περισσότερα

Πάντα Κοντά σας